Pagina's

woensdag 18 december 2013

It's beginning to look a lot like Christmas.....

Blogland is in de ban van de Kerst. Leuk om te zien hoe iedereen op zijn eigen manier de kerstsfeer in huis brengt. Net als vorig jaar hebben wij wel een kerstboom, maar die van ons staat buiten. Achter de openslaande deuren, zodat het net is alsof hij toch binnen staat. Helaas lukt het niet om er een mooie foto van te maken, omdat het echt de donkere dagen voor Kerst zijn. Wel heb ik mijn andere kerstdecoraties vastgelegd. Zo heb ik de pot in het raam opgemaakt met kerstdecoraties. Weinig kleur en tierlantijnen, maar ik ben er erg tevreden mee. De pot heb ik even op de tafel gezet anders wordt het wel erg lastig fotograferen.





De weken van Kerst en Oud & Nieuw ben ik lekker vrij. Heerlijk, even lekker 2 weken om thuis te rommelen. Voor de meesten van jullie zal het wel herkenbaar zijn, want er zijn altijd zoveel klusjes die je nog even wilt doen. Zo moet de slaapkamer nog gesaust worden, en willen we ook nog even bij dochterlief in huis helpen. Zo vliegen die dagen door je vingers, maar nu is het nog lekker in het vooruitzicht.

 
 

 
Aanstaande zaterdag wordt er bij ons in de buurt Licht in de Polder georganiseerd. Vorig jaar was dit zo'n success, dat er dit jaar een tweede editie komt. Het is een wandeling met een herder, en tijdens de wandeling door de polder wordt het evangelie vertelt en uitgebeeld. Dit jaar doe ik ook mee, en mag ik me tussen het engelenkoor mengen. Ik ben erg benieuwd. Vorig jaar heeft het tijdens de wandeling heel veel en hard geregend, en de vooruitzichten zijn nu ook niet al te best. Maar gelukkig wordt het niet erg koud, en doen we gewoon maar een regenpak onder ons engelenkleed.
 
 
 


 

'Met name ten tijde van de jaarwisseling wordt maretak als versiering opgehangen. Het gebruik is dat iemand die eronder staat straffeloos gekust mag worden.'
(bron: Wikipedia)










Aan de deur heb ik een krans van dennegroen gehangen, met een klokje die ik bij de Stamkamer heb gekocht. Ook zag ik op verschillende blogs tips voorbij komen om mosballen te maken. Ik ben aan de slag gegaan, en heb ze aan de krans gehangen. Ik heb er 1 met platmos gemaakt en 2 met grijs mos. Zo is mijn huis weer kerstklaar voor dit jaar......
 
 
 
 
 
  
Ik wil jullie bij deze hele fijne Kerstdagen wensen, en een voorspoedig en gezond 2014! 
 
Liefs,
 
Jeannette

dinsdag 10 december 2013

Een beetje kerst....

Langzaamaan wordt het steeds een beetje meer kerst in huis. Ik ben niet van de grote kerstbomen, en eigenlijk ben ik de kerstattributen al voor de kerst zat. Deze gaan dan ook meestal 27 December weer de doos in op zolder. Maar ik vind het nu wel erg gezellig. Overal gezellige lichtjes, en kaarsjes aan.




Op dit moment is het gelukkig redelijk glad in de keuken, maar aangezien het niet allemaal in 1 keer goed is gegaan, zitten we binnenkort helaas nog even in de rommel. Hierbij een heel klein tipje van de sluier.....



Wij hebben voor de Quooker Fusion gekozen. Dit is een kokend waterkraan en gewone kraan in 1. Het is echt ideaal. Bijvoorbeeld voor een kopje thee, of met koken. 
Mijn vensterbankje moet nog even geplaatst worden, zodat ik weer iets in mijn raam kan zetten. Zoals je ziet is het vrij krap voor deze pot. Ik hoop in mijn volgende stukje de hele keuken te laten zien, maar dat is nog even de vraag of dat gaat lukken.


Liefs,

Arianne

woensdag 4 december 2013

Sint zat te denken......

Ook Sint heeft zich dit jaar verdiept in blogland,
En lag al zijn andere activiteiten even aan de kant.

Toen hij eenmaal aan het lezen was, kon hij niet meer stoppen,
En liet hij alle Pieten hun eigen boontjes doppen.

Het sfeertje wat hij op de blogs zag,
Is iets wat hij erg waarderen mag.

Zo is hij heel wat uurtjes zoet geweest,
En vergat bijna zijn eigen Sinterklaasfeest.

Misschien dat hij zelf ook een blog gaat beginnen,
Hij weet genoeg verhalen te verzinnen.
 
Maar nu heeft hij het druk met al zijn Sintwerkzaamheden,
En ook dat stelt hem tevreden.
 
Maar morgen, als hij de storm gaat trotseren,
Gaat hij toch een beetje genieten van al jullie gezellige wintersferen.
 
Allemaal een hele fijne pakjesavond!!